Hyvin syöntiä : )

Oikean ruoan puolesta
Michael Pollan
Ruokavalioita menee ja tulee. Monelle ne taitavat ollakin uskonnon korvike(ortoreksiaa).Tällä hetkellä on mieletöntä vääntöä hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta. Gurut vääntävät kättä nettisaiteilla, kuka on ykkönen.

Viimeksi lukemani, yllä oleva kirja on mielenkiintoinen, jossa on jo kansi syötävän näköinen. Siinä palataan 1930-luvulle ja sitäkin varhaisempaan aikaan. Teollisesti valmistetut ruuat saivat Amerikassa sijaa ja sen jälkeen onkin kaikki ollut bisnestä.
Ylikansalliset suuryhtiöt maksavat tutkimukset mieleisikseen ja komentavat kansalaiset syömään omia ruokiaan, koska ne ovat niiiiin terveellisiä.
Kirjassa kehotetaan hankkimaan sitä, mitä isoäidin aikaankin sai kaupasta.
Eli syömään, mitä ennenkin syötiin! Kyllähän tämä on tiedetty ja tajuttu, mutta korkeammalta taholta on annettu ymmärtää, että nämä nykyiset prosessoidut kevytmössöt ja keinorasvat ovat parempia kuin luonnolliset. Oikea rasva(mm.VOI)pitää kylläisenä, puhtaat raaka-aineet kasvikset, marjat, kala, maitotuotteet, liha ja täysjyväviljat antavat kaikki ravinteet, mitä kroppa tarvitsee. Paino pysyy kurissa, voi syödä herkullista ruokaa eikä ole koko ajan nälkä. Jokainen löytää oman sopivan ruokavalionsa, joka ei välttämättä käy jollekin toiselle. Liikkumiseenkin riittää paremmin enrgiaa, kun on ruokavalio balanssissa.

Kirjan viimeinen kappale vielä lainattava:
”Ajattelen sitä suhdetta, jonka osapuolina ovat kasvit ja pelto, maatilallinen ja hänen kasvattamansa kasvit ja eläimet, ruoanlaittaja ja hänelle ruoka-aineet toimittava viljelijä sekä ruoanlaittaja ja ne ihmiset, jotka pian tulevat pöytään nauttimaan aterian. Se on suuri yhteisö, joka ravitsee itse ja tulee ravituksi. Lyhimmän mahdollisen ruokaketjun päässä hääräävällä kokilla, joka laittaa ruokaa kasveista ja eläimistä saamistaan aineksista, on kaikenlaista huolehdittavanaan, mutta ”terveys” ei kuulu niihin, koska se tulee kaupan päälle.”

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Hyvin syöntiä : )

  1. Päivitysilmoitus: Voimaton olo | eMMä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s