Utopia

Katsoin noin vuosi sitten elokuvan Sininen kuu vuodelta 1937. Siinä kerrotaan vuorten keskellä sijaitsevasta Shangri La´n laaksosta, jossa ihmiset elävät utopiassa. Kaikki VAIKUTTAA hyvin harmoniselta ja ihmiset elävät hyvin pitkään.

Tämä leffa putkahti mieleeni, kun viime aikoina olen seurannut keskustelua Dojolaiset-nettiyhteisöstä. Olin viime kesään vähennellyt ”huonoja” hiilihydraatteja ruoastani ja syksyllä löysin Antti Heikkilän sivuilta linkin Dojolaisiin, jossa luvattiin mm. ravintovalmennusta Heikkilänkin suosittelemaan VHH-ruokavalioon ja rohkenin liittyä.
Jäsenet siellä avoimesti vaihtelivat kokemuksiaan miten ovat saaneet vaivoihinsa apua jättämällä tärkkelykset ja sokerit vähemmäksi ja erilaisten lisäravinteiden antamasta tuesta toipumiselle sairauksien oireista. Hieno homma, monet ovat saaneet vähentää insuliinia ja muita lääkkeitään, paino on pudonnut ja elämä on alkanut maistumaan.

Aikani luettuani ja seurattuani huomasin, että siellä oli sanaton sääntö mistä keskustellaan. Hiukan ylläpitäjien näkemyksistä poikkeavia kysymyksiäkin pidettiin pahana, niihin tuli kipakka kommentti tai jätettiin vastaamatta. Alkoi tuntua olo tukalalta, kun ei arvannut kommentoida ja kyseenalaistaa. Sieltä alettiin heittää jäseniä pihalle ja ryhmän sisällä ylläpitäjät törkeästi haukkuivat poispotkittuja. Tästä kaikesta tuli sellainen lahkolais-fiilis, että livahdin sieltä pois.
Kokemusta tuli nettiyhteisöstä 😉

Pari päivää sitten tämä asia nousi pintaan, kun Heikkilä taas kertoi yhteisöstään ja sen auvoisuudesta blogissaan ja Studio55 haastattelussa. Elämä dojolaisyhteisössä jatkuu harmonisena, kun sieltä on potkittu pois riitaisat ihmiset(=ajattelevat ja kyselevät ihmiset). Yhteisölle on laadittu säännöt, joita noudatetaan tai joutuu ulkopuolelle(jotkut tahtomattaan, useimmat varmaan helpottuneina).
Heikkilän kustantamo Rasalas on julkaissut kirjan LOW FAT -uskonto, jossa ruoditaan virallista ravitsemuslinjaa. Vaihtoehdoksi vaan tuntuu olevan tarjolla uusi, raamitettu VHH-uskonto, johon Heikkilälle kaavaillaan ylipapin asemaa.

Olen lukenut monia Heikkilän kirjoja ja hän on nostanut hienosti esiin uusia ajatuksia juuri tästä ruoan vaikutuksesta ihmisen terveyteen, kivusta ja niiden syistä, yleensäkin kokonaisvaltaisesta asenteesta ihmisten teveyteen.
Minusta hän kuitenkin menee hakoteille yhteisössään, jos siellä toimitaan diktaattorin elkein ja likvitoidaan kaikki toisinajattelijat. Jäsenille annetaan ymmärtää, että maailma on paha paikka, mutta täällä(Dojolandiassa) on kaikki täydellistä harmoniaa.

Me ihmiset, luojan kiitos, olemme kaikki erilaisia. Toiset ovat tempperamenttisempia, toiset sovittelijoita, jotkut seuraavat myhäillen sivusta…
Elämän rikkaus tulee erilaisuudesta ja tilan antamisesta sille. Toista voi kunnioittaa vaikka hänellä on hyvinkin erilaisia mielipiteitä. Itse en ainakaan kaipaa Shangri Lan tai Heikkilän kaltaista utopiaa. Hymistelyä ja palvontaa.

Nautitaan elämän rikkaudesta eikä pakoteta kaikkia ihmisiä samaan muottiin. Suutahdellaan, pyydetään anteeksi, annetaan anteeksi. Eletään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s