Pääsiäisestä

Kristinuskon ytimessä on lähimmäisen rakkaus: toisten huomioon ottaminen, heikompien auttaminen ja omastaan jakaminen.
Valta tahtoo turmella. Ajan saatossa vallanpitäjät huomasivat, että näin voidaankin kansaa kykyttää. Kerätään veroja ja pidetään ihmiset nöyrinä. Vain harvat ja valitut voivat julistaa oikeaa totuutta. Toisinajattelijat pelotellan hiljaisiksi tai teloitetaan. Jeesuskin teloitettiin, mutta alkukristityt saivat näin pontta evankeliumilleen. Alettiin elää Kristuksen tavoin. Odotettiin messiaan pikaista saapumista takaisin ja haluttiin tehdä kaikki oikein. Aika kului, mutta pelastajaa ei kuulunutkaan. Kuinka ollakkaan, oltiin taas samassa tilanteessa kuin Jeesuksen aikaan, opit kanonisoitiin ja toisinajattelijat vaiennettiin. Kehää kierretään. Aina on noussut uusia ajattelevia ihmisiä, jotka palaavat vanhoihin yksinkertaisiin ohjeisiin: rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.

Nykyään, kun kristillisen kirkon valta on murentunut länsimaissa, tänne työntyy tilalle islamia, hindulaisuutta, buddhalaisuutta, monenlaista fanaattista ateismia jne. Ihmiselle on tavattoman vaikea olla omillaan. Sielussa on ilmeisesti joku tyhjiö, joka täyttyy, jos sieltä saa jotain poistettua. Jeesuskin vertauksessaan sanoi pahan hengen jälkeen siivotusta sisimmästä, että tilalle saattaa tulla lauma uusia.
Kannattaa miettiä vanhoja piintymiä tuulettaessaan -havahtuessaan, herätessään, uudesti syntyessään- mikä minua vie, vai viedäänkö minua, seuraanko jotain ihmistä, gurua!
Katsonko sormeen, joka osoittaa totuutta ja alankin uskomaan siihen sormeen…

Pidän kiinni avarasta kristillisyydestä vaikken kaikkia julkilausumia allekirjoitakaan. Hyvää ja siunattua pääsiäistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s