Helluntai

Helluntai, hmm…epäilijänä se pistää miettimään. Juhlitaan kristillisen seurakunnan syntymää. Ensimmäisen helluntain aika Juudeassa oli tukalaa. Roomalaiset pitivät valtaa. Itsenäisyysmieliset olivat toivoneet Jeesuksesta uutta johtajaa päästämään kansa vieraan vallan alaisuudesta. Omat uskonnolliset johtajat tapattivat messiaan roomalaisilla. Seuraajat murehtivat pettyneinä, mutta jotkut  kertoivat nähneensä ylösnousseen, jopa Tuomas, joka epäili. Epäilykin voi olla uskoa, mutta näkeminen on jo tietoa. 
Helatorstaina sanoivat Hänen nousseen ylös. Helluntaina Jeesuksen seuraajien usko vahvistui ja he uskalsivat lähteä julistamaan ihmisille ilosanomaa. Seurakuntia alettiin perustaa ja Jeesuksen takaisin paluuta odotettiin pian. Odotetaan edelleen.
(Tosin taitaa olla joitain ryhmittymiä, jotka ovat laskeneet, että Hän on jo palannut!)
Minusta nämä tapahtumat ovat aika lailla kytköksissä silloin elettyyn aikaan. Aikaan, kun pieni kansa on elänyt suurvallan kurimuksessa. On todella murheellista, että alkukristillisen ajan kirjeistä kaivetaan sääntöjä, miten meidän pitäisi elää tätä päivää. Jeesushan nimenomaan vastustu lakihenkisyyttä. Me paukutamme ihmisiä päähän Raamatulla, joka on aikanaan joidenkin ihmisten joskus ehkä laskelmoiden kokoama sarja kirjoja, jotka ovat monessa asiassa ristiriitaisia. Minulle sieltä nousevat rakkauden, toivon ja uskon lisäksi keskeneräisyyden hyväksyminen niin itseä kuin muita kohtaan. 
 Minä en tiedä totuutta, mutta kristinusko ei ole pohjimmiltaan lakihenkinen. Muihin uskontoihin verrattuna se  pohjimmiltaan kannustaa avaraan myötäelämiseen, toisten palvelemiseen, mutta myös itsensä rakastamiseen.
Usko on aavistus siitä, mitä on. 
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s