Työstä ja tekemisestä

Edellisessä postauksessa jo kirjoitin Eeva-Leena Vaahtiosta, joten tämä menee vähän toistoksi. Saarijärvellä on avattu uusi kirjakauppa ja kävin siellä ensi kertaa.  Hyllyjä kierrellessä löysin kuvassa olevan kirjan ja pitihän se ostaa mukaan. Kirja on passeli muillekin kuin noin viisikymppisille. Vaahtio on tullu tunnetuksi mm.työelämän tuntijana.

Kirja tsemppaa nimensä mukaan meitä ”ikääntyviä” jatkamaan elämäämme ja kehittämään itseämme. Ei heittääntymään meille tarjottuun rooliin työstä väistyvinä ja kaikkensa jo antaneina, vaan ottamaan koko potentiaalimme käyttöön. ”Alhaisella potentiaalilla  työskentelevä ei jaksa työssä eikä vapaa-aikana.”  Tämän kirjan lukukokemus oli ravistava. Suomalaisille kirjoitettu ja hyvin tuulettaa meille ehkä tyypillistä itsemme väheksymistä. Tarkoitus olisi lukea kirja hissuksiin ajan kanssa, mutta tavoilleni tyypillisesti, en malttanut. Ainahan voin palata jälkikäteen siihen uudelleen.

Hyviä neuvoja tulee, miten tehdään tilaa uudelle siivoamalla mielen ja asunnon komeroita. Mitkä ovat ajan ja energian syöjiä elämässä? Siivoa ne pois, niin on helpompi hengittää.

Oma kuntoni, joka tällä hetkellä rajoittaa fyysistä työskentelyä, saa miettimään mitkä rahkeet minulla on. Hakeudunko eläkkeelle ja heittäydyn uhriksi ja katkeroituneeksi raunioksi vai yritänkö etsiä muita vahvuuksiani. Sopivan kirjan löytäminen saa usein ajatuksiin uusia näkökulmia. En olekaan loppuunajettu kehäraakki, ehkä minustakin vielä on johonkin…hmmm… Aika näyttää 😉

Hymyile, pidä hauskaa. Kun annat, saat. Olet jo unelmiesi paikalla, kun olet tehnyt elämästäsi itsesi näköisen. Ihminen osaa yllättää joskus itsensäkin, eikö vain!
                                    Eeva-Leena Vaahtio          

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s