Netin turvallisuudesta

Olen lukemassa Stieg Larssonin viimeistä Milleniumsarjan kirjaa ”Pilvilinna joka romahti”. Sarjan toinen päähenkilö Lisbeth Salander on lahjakas hakkeri, joka tekee verkon kautta ihmisten koneilla mitä tahtoo. Aamun uutisissa sanottiin, miten FaceBookin käyttäjätietoja on annettu nettiin vain osoituksena siitä, miten helppoa niitä on sieltä kaivaa. Samoin siellä kulkee viruksia, jotka menevät salakavalasti kaverien lähettäminä, näiden tajuamatta. Itse olen FB:ssa antanut aika niukasti tietoa, enkä käytä siellä mitään sovelluksia. Kaikki tiedot pitäisi olla vain kavereille näkyvillä ja tarkoitus on vain pitää yhteyttä.

Silti mietityttää nämä, FB:t, Twitterit, Yahoot, WordPress-tunnukset ja Google-tilit ynnä monet muut. Joskus kai olen hiukan vainoharhainenkin. Asiat, joita ei voi käsittää, saavat mystiset mittasuhteet. Itse haluan pelata reilua peliä täällä ja kirjoittaa sellaista, minkä takana olen valmis seisomaan. (Aika väritöntä ehkä!) Kuukkelilla on syötteenlukija, jonne voi tilata haluamiaan blogeja ja sivuja. Näppärästi näkee, mihin on tullut uusia postauksia ja ne voi lukea siellä suoraan. Aikaa koneella helposti vierähtää muutenkin, joten hyvä kun on välineitä oikoteihin. Kuitenkin tuntuu, että kaikki tiedonkulku jättää jälkiään, joita joku mahdollisesti seuraa.

Näppärä keino on laitella kuvia nettialbumeihin. Jos omat tallenteet sattuvat tuhoutumaan, on edes jossain osa tallella. Eipä tule enää teettettyä oikeita paperikuvia. Parhaat palat pitäisi myös tulostaa.
Kaikki on uutta ja outoa ja epäilyttävää, vaikken kaipaakaan aikaan ilman koneita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s