Wiki tietää -LOL

Vanhana käpynä olen tuskaillen seuraillut näitä lyhenteitä ja niiden käyttöä. Välillä luulen jo ymmärtäneeni, mitä joku tarkoittaa, mutta kuinka ollakaan , huomaan sen kohta olevan ihan uudessa merkityksessä. 😛

Kuuklasin ja Wikistä löytyi tietoa lyhenteelle lol

LOL (kirjoitetaan myös muodossa LoL) on ääneen nauramista tarkoittava akronyymi eli lyhennesana, joka on muodostettu englannin kielen sanoista laughing out loud (suom. nauraa ääneen) tai lots of laughs (suom. nauraa paljon). Kuten monia muitakin nettislangi-ilmauksia, LOL-lyhennettä käytetään puheessa toisinaan tilkesanana tai mitään tarkoittamattomana kommenttina. Ilmauksella voidaan sarkastisesti myös vähätellä toisen saavutuksia tai piikitellä.
LOL on BBS-yhteisöistä levinnyt tapa ilmaista selkeästi humoristista suhtautumista. Nykyään sitä käytetään muun muassa verkkopeleissä, IRCissä ja keskustelufoorumeilla. LOL on jossakin määrin saanut sijaa myös puhekielessä varsinkin nuorten tietokoneen käyttäjien keskuudessa.
Lyhenteellä voidaan tarkoittaa myös englanninkielisiä ilmauksia lots of love (suom. paljon rakkautta) ja lots of luck (suom. paljon onnea).

(BBS puolestaan tarkoittaa Wikin mukaan ”Bulletin Board System, suomeksi puhekielessä purkki, boksi tai kannu, on lankapuhelinverkkoon liitetty tietokone, jonka erityinen ohjelmisto vastaanottaa datapuheluita käyttäjien eli asiakkaiden tietokoneilta. Purkeissa oli yleensä erilaisia keskustelualueita ja tiedostoalueita ja ne toimivat tiedon ja ajatusten vaihtopaikkoina ja ajanvietteenä Internetin tavoin.”)

Aamulla kuuntelin nuoren urheilijan haastattelua, joka käytti tätä nuorten suosimaa nykykieltä. Tuli mieleeni, että on jännä nähdä, mihin kieli vielä muuttuu. Yle näyttää Elävässä Arkistossaan viidenkymmenen vuoden takaisia juttuja. Ainakin virallinen puhe on kuulostanut kovin erilaiselta kuin nykyään. Kapeneeko kielen monimuotoisuus, alkaako kirjoitettukin kieli vilistä yhä enemmän englanninkielisiä lainasanoja; keissiä, fokusta…Jäädään seuraamaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s