Naisen viemää leffan mietteissä

Yle 1 esitti toissailtana norjalaisen elokuvan Naisen viemää. Alla lainaus Ylen esittelystä:

Sanotaan, että nainen on miehelle arvoitus ja että varsinkin rakkaus menee kirkkaasti yli miehen hilseen.

Erlend Loen romaaniin perustuva romanttinen ihmissuhdekomedia Naisen viemää (Tatt av kvinnen) osoittaa väitteen todeksi.

Mies, jolla ei ole edes nimeä, tapaa kotoaan tuon kummajaisen. Mitä nainen siellä tekee, ja miten häneen pitäisi suhtautua?

Miehellä on kaksi mahdollisuutta: joko hän heittää naisen ulos tai alkaa rakastaa häntä. Mies tekee päätöksen, mutta sen pitäminen ei olekaan aivan lastenleikkiä…

Pääosissa: Trond Fausa Aurvåg, Marian Saastad Ottesen, Peter Stormare, Henrik Mestad, Louise Monot , Ingar Helge Gimle, Trude Bjercke Strøm.
Ohjaus: Petter Naess. Käsikirjoitus: Johan Bogaeus and Petter Næss. Tuotanto: Monster Film AS, Norja, 2007.

Elokuvan aikaan pysyi hyvin hereillä. Sai nauraa ja kummastella, katsella kauniita norjalaisia maisemiakin. Mies oli jo alkuun ihan hukassa. Nainen oli manipuloiva ja todella ärsyttävä. Huvittavinta tietysti on, kun siinä havaitsi omiakin heikkouksiaan.(Mutta emmä nyt nuin kauhea ole! -hehee) Tosielämässä tätä tapahtuu toisinpäinkin; mies vie ja nainen ajautuu suhteeseen. Mikä meitä ihmisiä kuljettaa! Ihmissuhteeseen tuntuu riittävän kiihkeä seksi, muutamia kauniita sanoja tilkkeeksi ja tuntee itsensä hyväksytyksi ja rakastetuksi. Arki kun alkaa näyttää nurjia puoliaan, saatetaan silti sinnitellä ja tarrautua toiseen, vaikkei mitään yhteistä olisikaan! Tekaistaan lapsi tai pari. Jossain vaiheessa lapset kasvavat ja huomataan, että kuka toi outo tyyppi on, jonka kanssa asun ja tajutaan erota.(Kasvettiin erilleen…?) Taidamme tässä pariutumisprosesissa elää edelleen samaa meininkiä kuin tuhansia vuosia sitten; alitajunta vie ja järki seuraa turhan pitkällä viiveellä perässä. Tämä koskee kaikenikäisiä teineistä eläkeläisiin.
Okei, eihän se onneksi aina näin mene. (Tässä voi itse kukin huokaista etten minä ainakaan!) 😉

Toiset eivät välitä ollenkaan pariutumisesta kuten suurin osa Vatikaanin asukkaista.(-vai mitenkäs se menikään!)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s