Aivot muokkaantuvat koko eliniän

Olen miettinyt netin seuraamisen hektisyyttä. Tottakai jokainen toimii omien taipumustensa mukaan, mutta omalla kohdallani olen ainakin huomannut miten keskittymiskyky huononee koko ajan. Valtavaa tietovirtaa seurailee ja noukkii mielestään rusinoita pullasta, mutta keskittyykö sittenkin helposti epäolennaisuuksiin. Täytyy muistaa, että on itse isäntänä ja netti on renki. Hyvä asia on myös, että aivojaan voi kehittää jatkuvasti.

Yle.fi(via @Aivo_Kurkiainen): Internet muokkaa aivojamme, ajatteluamme ja muistiamme

Aivojen kehitys ei lakkaa teini-iässä, vaikka näin meille on vuosikymmeniä uskoteltu. Ihmisen aivoissa tapahtuu merkittäviä rakenteellisia muutoksia koko eliniän. Suurin muuttaja viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana on ollut informaatioteknologia ja media. Internet etunenässä.

Amerikkalaisen kirjailijan Nicholas Carrin mukaan siihen, että alamme hiljalleen muistuttaa itsekin internetiä. Meistä on tulossa koko ajan etevämpiä tiedon haravoijia ja monia asioita samanaikaisesti vaivattomasti tekeviä kansalaisia. Samalle me kuitenkin menetämme kykyämme keskittyä, suunnitella ja mietiskellä.

Intensiivisesti monia asioita samanaikaisesti jatkuvasti tekevät eivät kyenneet keskittymään asioihin ja heidän huomionsa kiinnittyi pienimmästäkin ärsykkeestä toisaalle.

Taitaa olla aika palata vanhempaan tiedonhankintaan ja tarttua välillä kirjaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s