Oblomovin innoittamana

Oblomovilaisuus
Aloin lukemaan Ivan Gontšarovin Oblomovia(wikilinkki) ihan malttaakseni keskittymään välillä pelkkään lukemiseen levottoman nettiselailun asemasta. Nykyaikana tuntuu olevan kaipausta oblomovilaisuuteen. Itse en ainakaan käsitä sitä pelkästään rauhoittumisena olemiseen, vaan miellän sen myös henkiseksi laiskuudeksi, jolloin hoidetaan vain pakollisimmat työt(jos niitäkään!) ja ajatuksissa rakennellaan pilvilinnoja, joiden eteen ei olla valmiita tekemään mitään.

Itse olen migreenin ja paskaniskan takia jättänyt monia reissuja ja menoja tekemättä. Kuinka helposti sairaus tai vanheneminen saa meidät heittäytymään oblomovilaisuuteen; jätetään menoja väliin, ollaan vain kotona ja seurataan onnettomuuksia ja väkivaltarikoksia mediasta. Kohta ei uskalleta eikä kehdata lähteä minnekään ja pelätään kaikkea pahaa, mitä voi sattua. Kynnys lähtemiseen kasvaa koko ajan. Elämä jää elämättä, ehkä tulee ajatuksissa elettyä ja huolehdittua toisten ihmisten elämää oman sijaan. (Klassinen verhon heilahdus ikkunassa

Innoittumisesta
En ole saanut kirjaa vielä luettua, kun tajuan Oblomovin päivänkulua seuratessa, että nyt on päästävä ulos. Kirja sivuun ja hiihtämään tai tekemään jotain muuta konkreettista, josta käden jälki näkyy. Oblomov todellakin auttoi vähentämään ajankäyttöä sosiaalisessa mediassa, mikä oli tarkoituskin!

Sanovat alla olevaa 117-vuotiaaksi! -Ei anneta periksi kovin helpolla mekään 🙂

Happiness is not something you postpone for the future; it is something you design for the present.
Jim Rohn

Yksi kommentti artikkeliin ”Oblomovin innoittamana

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s