Viimeiseen hengenvetoon

Lukemattomien kirjojen äärellä.
Erosin jo reilu vuosi sitten suuresta suomalaisesta kirjakerhosta, mutta vielä löytyi hyllystä kesäaikaan peruuttamatta jäänyt, korkkaamaton kirja. (Hemmetti näitä kalliilla ostettuja, joita ei ole ehtinyt lukemaan tuoreeltaan!)
Takakannen perusteella kirja oli kiinnostava ja jätin sen palauttamatta, joten haasteeni toiseksi kirjaksi arpoontui lukemattomista Anne Swärdin Viimeiseen hengenvetoon.
viim_hengenvetoon
Kirja on saanut nimensä Jean-Luc Godardin saman nimisestä elokuvasta.

Aloittaminen oli hankalaa; tuntui ettei kirja imaissut mukaansa. Juoni hiukan poukkoili ajassa, mutta viimein siihen pääsi mukaan. Kirja seurasi päähenkilön Lo’n ja sivussa hänen ystävänsä Lukasin elämää. Muut henkilöt, Lo’n lukuisat lähisukulaiset jäivät sivullisiksi ja vasta aivan lopussa selvisi enemmän Lo’n äidin ja isän taustaa. Ystävyyden, rakkauden ja seksin sekamelskaa, ihmisiä elämässä omien halujensa vieminä. Puhuminen ja kuunteleminen tärkeistä asioista puuttui, mikä johti hankaluuksiin. Elämän perusasioiden äärellä ja niitä pakoillen ihminen on ihan hukassa itseltään. Irrottautuminen lapsuudesta on välttämätöntä, mutta sen voi tehdä monella tavalla ja jotkut jatkavat levotonta etsintää koko elämänsä osaamatta sitoutua mihinkään. Lo palaa takaisin ja tajuaa vasta sitten, mitä on tapahtunut.
Kirja antoi ajattelemisen aihetta ja sehän on kirjan tehtävä. Edellisen lukemani kirjan mielensäpahoittajalla olisi ollut paljon sanottavaa tämän kirjan henkilöiden elämästä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s