Alekirjojen kimpussa

kuusimenninkäinen

Sokkarin lehtipisteessä oli muutama pöytä alekirjoja, jossa retkahdin pariin kirjaan. (tavaranhankinnanlopettamisenvastareaktio!) Mukaan tarttui C.J. Sansomin Luostarin varjot, joka kertoo 1500-luvun reformaation leviämisestä Englantiin ja miten Henrik VIII kovalla kädellä lakkauttaa luostareita. Koukuttava historiallinen dekkari, joka sai taas muistamaan miten uskonnon varjolla hallistijat ovat alistaneet kansalaisia.
Kirjassa pohjataan todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Luostareiden elämää ei todellakaan romantisoida ja ihmisten häikäilemättömyyttä kuvataan molemmin puolin. Koukuttava historiallinen dekkari, joka sai taas muistamaan miten uskonnon varjolla säädetyillä laeilla hallistijat ovat alistaneet kansalaisia.

Tässä linkki kirjan esittelyyn.
Luostarin varjot

Tuli sellainen olo, että blogin kirjoittaminen kännykällä saa tästedes jäädä tekemättä. Kuvia sillä on helppo lähettää, mutta vähänkin enemmän tekstiä kannattaa jättää kunnon näppäimistön tallennettavaksi! Eilisiltaiseta satuilusta osa hukkui jonnekin, joten aattelin tällä kertaa jättää sepitykset vähemmälle. Tämä ei ole kirjablogi, joten en enempää kerro kirjan juonesta ja henkilöistä jatkossakaan. Mieluiten heitän muutamia lauseita siitä, mitä lukeminen minussa on herättänyt. Hyviä kirjablogeja on netti pullollaan ja niissä kirjoitetaan juuri julkaistusta kirjoista.

Päätös kirjojen lukemisen lisäämisestä TV:n ja huolettoman nettisurffailun kustannuksella on tehnyt terää. Uusi kirja on taas tulilla ja vuodenvaihteen reilun kuukauden tiuhaan uusiutunut migreeni on hellittänyt! Kaularanka rutisee ja muistuttaa olemassaolostaan, muttei ole laukaissut ikäviä päänsärkyjä. Löysin monot muuton jäljiltä, nyt metsästämään suksia ja sauvoja. Valo lisääntyy ja antaa voimia.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Alekirjojen kimpussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s