Pelkistäkää

…pelkistäkää, pelkistäkää. Mitä vähemmän omistat, sitä enemmän olet.
(…jotenkin näin muistan lukeneeni joskus Hilkka Pietilän kirjasta.)

Tavara päivässä pois
Haasteena vähemmän tavaraa https://www.facebook.com/TavaraPaivassaPois

Haasteita roinanraivaamiseen, mutta myös ihan tarpeelliseenkin, jos sitä on liikaa. Reilu vuosi sitten haikailin alle 100 tavaraan ja sitä kohtihan tässä mennään pidemmälla ajanjuoksulla, jos joskus vanhainkotiin joutuu. Vähennä päivässä yksi tavara on helpommin tavoiteltavissa, vai onko sittenkään? Jossain vaiheessa saattaa tuntua, että kaikki on tarpeellista joskus, jos ei just nyt.

Samaa haastetta pitäisi ajatella elämässä yleensäkin. Minun tulee hajoitettua huomioni ihan liian moneen asiaan pitkin päivää. Pitäisiköhän keskittyä yhtenä päivänä viikossa  pyykkeihin ja vaatehuoltoon kuin ennenvanhaan! Harkintaan. Työn tekemisessä sama juttu; selkeyttä ja pelkistämistä siihenkin, jotta jaksaisi illalla muutakin kuin heittäytyä sohvalle ja torkahtaa muutaman kirjan sivun lukemisen jälkeen.

Kamaahan on, muttei kaikki ole omaa
Kamaahan on, muttei kaikki ole omaa
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Pelkistäkää

 1. Kyllä kunnon roinavarasto olisi poikaa, jos sellaiseen vain olöisi tilaa. Sillä kuinka monta kertaa onkaan tapahtunut niin, että juuri kun olet heittänyt jonkin vanhan tavaran tai härpättimen pois, niin eikö seuraavana päivänä tule tilanne, jossa muistuu mieleen, että mullahan oli sellanen… ja se on nyt roskiksessa. menet sis kauppaan ja ostat uuden …sitäpaitsi miehet ovat innokkaita rakentelemaan kaikenlaista vanhasta roinasta. ilman vanhaa roinaa talo on autio ja tyhjä, hengetön.

  1. Totta, että kovin pelkistetty koti on hengetön, vähän kuin puleerattu toimistohuone. Hirvittääkin ajatus, että ei ole enää oikeita kirjoja ja kirjahyllyjä tai muuten kaikki elämän jäljet kiiltävien kaapiovien takana piilossa.
   Roinavarastoa ja kaappitilaa tarvitaan sitäkin enemmän, kun meillä on elämää rikastuttavia vuodenaikoja ja vaatteitakin on oltava sen mukaan.
   On muuten hienoa, miten paljon itse tekeminen, tuunaminen ja kierrätys on lisääntynyt. Kaikki ei joudu kaatopaikoille.

   Muuttovaiheessa ja siivotessa kuitenkin huomaa, että liika on aina liikaa ja jostain pitää luopua. Himohamstraajaohjelmia katsoessa tosin helpottaa, kun tajuaa ettei meillä nyt ohan noin tupaten täyttä ole. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s