Paskaniska ja ruokavalio

Raita on löytänyt tilaa pieneltä metsäiseltä aukiolta

Olin ensimmäisen kerran viljattomalla ruokavaliolla 90-luvulla. Parin vuoden välttelyn jälkeen palasin hissukseen takaisin juurevaan leipään, mikäpä sen parempaa.

Kymmenisen vuotta myöhemmin niska retkahti tapaturmaisesti ((linkki tilitykseeni)) ja jouduin oireineni sairaslomalle. Uppouduin silloin netin syövereihin ja aloin syömään hiilaritietoisesti jättäen viljatkin pois. Pystyin vähentämään lääkkeitä ja jättämään ne pois kokonaan.  Pikkuhiljaa normaali suositusten mukainen leipää sisältävä ruokavalio palasi.

Talvella alkoi kaularangan oireet taas pahenemaan. Kipuun Naramig(migreenin takia), Triptyl ja reippaasti  Buranaa jaksoissa ja lääkkeitten ja viljan takia coctailiin piti lisätä mahahapposalpaaja Somac.

Enkö minä ikinä opi. Mulle ei vilja käy, vaikka kuinka haluaisin uskoa sen! Nyt reilun viikon viljattomuuden ja lääkeettömyyden jälkeen kaularanka oireilee vähemmän kuin lääkecoktaililla!

Ikää kun tulee lisää, pitäisti todella kuunnella itseään enemmän kuin kaiken maailman huuhaata terveellisestä ruokavaliosta. -sitä virallistakin!-
Ei myöskään pidä olla liian toiveikas; kuvitella vain positiivisen mielialan auttavan  siihen, että mikään ei ole haitaksi.
Kun on kiire ja kunnon tekemisen meininki, on kovin helppo korvata ruoka kinkku-juusto-voileivällä ja jugurtilla. Minulle vilja ei kuitenkaan sovi ja pitäisi pikkuhiljaa itsenikin oppia se. Sen kun jätän pois, on paljon helpompi syödä muutenkin terveellisemmin. Vilja varastaa tilaa muulta kasvisravinnolta ja koukuttaa kuluttamaan enemmän epäterveellisiä sokerimössöjä.

Viljat aiheuttavat selvästi enemmän tulehdusta jo ennestään vaurioituneissa nikamissani. Ottaa päähän, kun en ole sitä vieläkään ottanut opikseni.

Nyt jaksan taas paremmin ja siksi laitoin tämän postauksen tsempiksi muille ja muistutukseksi itselleni.
(Jopa kuulostaa itsekäältä!)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Paskaniska ja ruokavalio

  1. Melkoinen lääkecoctail! Se tai viljattomuus, ei ole vaikea valinta! Minullekaan ei vilja sovi, vaikka lääkärit eivät syytä ole löytäneetkään. Pitääkö kaikki aina olla lääketiettllisesti tutkittu ja toteennäytetty. Omia tuntemuksiakin voi uskoa.

    1. Sepä se onkin, kun ei aina luota itseensä ja omiin kokemuksiinsa, vaan kuuntelee virallista valistusta. Kuitenkin moniin autoimmunisairauksiin on löytynyt apu viljattomuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s