Viidessadas postaus

Kiitos mukanakulkijoille 🙂

20131005-112908.jpg

Aloin pitämään lokia ollessani sairaslomalla kaularankaoireiden takia. Tilitin vointiani, tsemppasin itseäni toipumaan. Samaan aikaan oli jo pinnalla karppaaminen, hiilihydraattitietoinen ruokavalio. Olin huomannut viljattoman, ja vähäsokerisen ruokavalion auttavan kipujen vähenemiseen. Siinä sivussa verenpainekin laski ja voimat alkoivat palautua.
Nyt on lanseerattu uusi pohjoismainen ravitsemussuositus, jota Reijo Laatikainen tässä valottaa. Eileniltainen keskustelu asiasta A-studiossa oli jälleen kiivasta. Toinen kehui ja toinen moitti täysjyväviljoja. Liha on vaarallista, voi on vaarallista! Hyvä ohje kuitenkin viralliselta taholta: puoli kiloa kasviksia päivässä, niillä luulisi kuittaantuvan kohtuullisen lihamäärän haitatkin.
Huhhuh! Ruoka puhuttaa. Herättää ihmisiä vihaan toisinajattelijoita kohtaan, vaikka nälästä ei ole täällä tietoakaan. Tutkimustulokset ja suositukset eivät tue omia valintoja, joten olen ollut ihan omana koekaniininani.(hih, mikä sana:) Mieluummin nautin hyvästä ruuasta, josta tulee hyvä olo, ilman stressaamista kuin syön purkkikaupalla lääkkeitä tai lisäravinteita. Liike on toinen lääke hyvän ruuan lisäksi.

Liike…
rakkaat ihmiset, ystävät, matkan varrella tavatut ja verkossa kohdatut…
…ja lepoa, kun siltä tuntuu. Sopivan simmppeliä, tavallisen mutkatonta elämää.

20131005-112920.jpg

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Viidessadas postaus

 1. Onneksi olkoon viidensadan johdosta!

  Onneksi en ole koskaan joutunut miettimään sen kummemmin mitä syön. Syön elääkseni, se on jokapäiväinen homma niin kuin hengittäminen tai nukkuminen.
  Hirvittävä ongelma siitä kuitenkin nykyään tunnutaan tehtävän. Uskon, että jos jokainen tuntee itsensä joten kuten, hän löytää itselleen sopivan ruokavalion, kokeilun ja kokemusten kautta. Kunhan kuuntelee itseään.

  Joskus hirvittää, miten paljon aikaa länsimaiset ihmiset laittavat syömisen ajatteluun, sen ymmärrän, että kolmannessa maailmassa sitä ajatellaan.

  1. Kiitos. 🙂

   Tiivistit hyvin tuon länsimaisen asenteen.
   Tässä ajassa mennään hifistellen tarkoilla erityisruokavalioilla tai sitten koetaan ahdistusta tai syyllisyyttä siitä mitä syö.

 2. Onneksi olkoon ahkeruuden johdosta!

  Filosofiasi ruoan suhteen on oivallinnen. Turhaan tässä nipotetaan. Hetken katsoin tuota A-studion ohjelmaa ja tulin samaan tulokseen. Syön sitä mikä tekee hyvän olon. Ja sillä siisti!

  1. Kiitos. Onhan tämä ollut melkoinen varaventtiili ja mahdollisuus tallentaa ajatuksia ja kuvia. Yllätyin huomatessani tuon viidensadan lähestymisen.

   Pohjoismaista tulee paljon laadukkaita dekkarisarjoja – romaaneja. Johtuu siitä, että täällä on rikostilastot alhaisimpia. Taitaa sama juttu olla noiden riitelevien ruokavaliokeskustelijoiden kanssa. Kun ei vatsa kurni, jaksaa kehitellä ruokafilosofioita. Niiden pilkuntarkka toteuttaminen on taas toivottoman hankalaa ja vie ilon syömisestä. Niin virallisella kuin hifistelypuolellakin.

   Nautitaan elämästä ja hyvin syömisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s