Syysväsymys vai uuvuttaako muuten vain – positiivisuushaaste

Naamakirjassa on pyörinyt jälleen #positiivisuushaaste. Tällä kertaa viitenä päivänä  viisi positiivista asiaa. Vähän hitaasti olen saanut niitä päivitettyä. Yksi ilonaihe on pienet ihmiset, jotka valloittavat läsnäolollaan aina tavatessa. Kuvat löytyivät kamerastani, mutta ne eivät ole minun ottamia. Väsäsin niistä pikaisesti kollaasiin.

Ilon ja valontuojat

 

Sitten siihen positiivisuuteen. Luin aikanaan bestsellerin Salaisuus, joka muistuttaa mm. kiitollisuuden merkityksestä. Elämästä pitää etsiä niitä hyviä asioita ja niihinhän nämä haasteetkin pyrkivät; miettimään mitä mukavaa päivä on tuonut tullessaan, ihan pieniä ja arkisia iloa tuottavia juttuja. Useimminten vielä rahassa mittaamattomia; vuorovaikutusta, toisten huomioonottamista, hyvää palautetta, kiitollisuutta…  Elämän iloja.

 

………..mutta, muuta kun, mutkun…….

 
🎬 negatiivisuuspäivitys
 

Välillä on vain niin ankeaa. Ne hyvät hetket hipaisevat mennessään, mutta syvemmällä kytee uupumus, voimattomuus. Ei jaksa. Tähän tekis mieli laittaa se veellä alkava sana mutten laita kuitenkaan.  Tiedän noin periaatteessa mikä olisi hyväksi, mutta käytännössä elämä on useimmiten melkoista rämpimistä niissä kuuluisissa lillukanvarsissa. Eiväthän ne niin pitkiä ole, muttei laahustaessaan jaksa kuin tuskailla.  Ei auta korulauseet ja peukuttelut. Vanheneminen harmittaa ihan vietävästi. En haluaisi kelloa kääntää taakse päin, mutta olisihan se mukavaa jaksaa painaa duunia niin kuin nuorempana. Näillä voimilla kuitenkin mennään ja piste. Valittaminen ja ruikuttaminen on syvältä, joten kallistun ehkä kuitenkin noihin somen positiivisiin päivityksiin, vaikka syvissä vesissä uiville ne ovat todella suolaa haavoihin. Somenhan voi sulkea ja hakeutua ihmisten ilmoille.

(Sehän on selvää kateutta, jos ei kestä ohittaa toisten matkakuvapäivityksiä harmistumatta. Ei kai niitä aina jaksa katsoa ja peukuttaa. Mutta eihän se minulta ole pois, jos toiset reissaavat! Ne ovat niitä elämän mukanaan tuomia valinnan mahdollisuuksia – matkustaa, olla aina kotona, mihin rahansa pistää, koska halvallakin voi reissata. Ainakin näin suomalaisilla – vielä.)

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Syysväsymys vai uuvuttaako muuten vain – positiivisuushaaste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s