Ja kirkossa lauletaan hoosiannaa

"Kahvikuppi on BR-mallia, jonka tuotantoaika on ollut 1969-75. Koristeen nimi on "Takiainen" ja sen on suunnitellut Raija Uosikkinen 1970. Kahvikupit ovat Keskon tilaustuote, eivät varsinaista vakiomallituotantoa." Tieto Design-museolta
”Kahvikuppi on BR-mallia, jonka tuotantoaika on ollut 1969-75. Koristeen nimi on ”Takiainen” ja sen on suunnitellut Raija Uosikkinen 1970. Kahvikupit ovat Keskon tilaustuote, eivät varsinaista vakiomallituotantoa.”
Tieto Design-museolta

Adventti on täällä taas ja uskomattoman pimeästä marraskuusta on viimeinen päivä jäljellä. Antti ei aja aisoilla tänäkään vuonna nimipäivänään ainakaan täällä Keski-Suomessa.
Täällä maalla pimeys ei tunnu niin pahalta.
Sumuisen harmaa päivä voi olla hyvin lempeä. Lehtipuiden paljaat oksat päästävät lävitseen havupuiden tummaa vihreyttä ja sammaleen pehmeitä sävyjä. Jäkälät hohtavat vaaleina pimeälläkin kuin heijastimet valokiilaan joutuessaan. Kynnöspellon syvänruskea viillos odottelee roudan käsittelyä uutta satokautta varten. Laitumet ja nurmet ovat vihreitä vaikka ohut lumikerros jo välillä niitä peittikin. 〰Hitto, tähän olisi pitänyt napata kuvia, mutta kello on jo yhdeksän illalla. Ehkä päivittelen niitä huomenna. Mutta tämä täytyy postata nyt, koska huomenna on ensimmäinen adventti.

En raapusta tänne mitään tasa-arvoisesta avioliitosta enkä niistä somen kommenttien ylilyönneistä puolin ja toisin (🌈👍).

Verannalla sormet jäykkänä ja silmät kivistäen tuijottelen ruutua. Jotka ehkä hiukan kadehditte tätä lypsykarjatilan auvoisaa elämää, valaisen vähän voimia vievästä byrokratiasta. Somesta nousee tietoisuuteen maatiloille aina uusia ihmeellisiä säädöksiä noudatettavaksi. Nimenomaan ensin somesta. Tietotulva lehdistä, meijeriltä, eviralta, MMM:stä pitkin vuotta on niin massiivinen ettei kaikkea jaksa kahlata tai suodattaa tärkeintä turhan joukosta. Säätäjät elävät ihan omaa aikatauluaan ja tiedon tullessa tajuntaan, se astuu voimaan heti ilmaannuttuaan tai takautuvasti. Siinä sitten sovitellaan omaa toimintaa ohjeistuksen mukaan.

Elettiin sit’ ennenkin, tuumaili jo Aleksis Kivi aikoinaan.
Adventilta toivon sopua ja leppoisaa oloa.

2 kommenttia artikkeliin ”Ja kirkossa lauletaan hoosiannaa

    1. Aina vain nopeammin. Millaiseen vauhtiin tuo ajankulu mielssä vielä kiihtyykään!
      Minusta tuntuu, että saan aina vain vähemmän aikaiseksi. Hyvin uskaltaa heittäytyä kaamokseenkin ilman matkavarauksia, kun kohta on kuitenkin kevät! 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s