Takana muistoja, edessä odotuksia

Haasteita, tavoitteita, lupauksia. Niitä sisältyy aina vuodenvaihteeseen. Ylellä on joulukuun aikaan ollut haaste välittämisestä. Sellaisen toivoisin jatkuvan edelleenkin. Kävisimme katsomassa ja juttelemassa mahdollisuuksiemme mukaan niiden kanssa, jotka eivät enää pysty itse liikkumaan. Tukisimme omaishoitajia ja antaisimme arvoa hoitotyötä tekeville. On niin helppoa tunnelmoida joulun sanomaa, mutta käytännössä tulee kuitattua kiireellä se, ettei muista ja käy katsomassa tai edes soita. Luulenpa etten ole ainoa, joka kantaa mielessään siitä syyllisyyttä.
Usein tulee myös mieleeni miten jollekin ystävälle pitäisi soittaa, jos en ole hänestä aikoihin kuullut mitään. Ja jälkeenpäin tajuan, että olisi pitänyt! Kaverilla on saattanut olla rankka tilanne elämässään eikä ole itse jaksanut ottaa yhteyttä toisiin.

Ei vedetä vaistomaisesti aina kiirekorttia esiin.

Vaikka uuden vuoden haasteet ja lupaukset eivät nappaisikaan, voisimme tulevana vuonna opetella muistamaan, että jollain voi olla rankempaa. Kaikilla ei ole vara päättää omasta elämänlaadustaan ja rinnallakulkijoita tarvitaan. Se voi olla puhelinsoitto tai istahtaminen silloin tällöin juttelemaan vaikka vanhoista ajoista vanhuksen kanssa. Ilman syyllistämistä; annetaan armoa myös meille itsellemme. Kaikkeen ei yhden ihmisen aika riitä. Ei vaadita liikaa muilta eikä itseltämme.

🎍 Hyvää ja onnellista uutta vuotta rakkaat lukijani 🎍

Vuoteen viisitoista

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Takana muistoja, edessä odotuksia

 1. Totta kirjoitat. Minua närästää hieman nämä välitä-projektit ja haasteet, ne ovat niin nopeasti menneen talven lumia, ihmiset tuntuvat herkistyvän muille ihmisille vain joulun alla, loppuvuoden pyörivät sitten taas oman napansa ympärillä 😉

  Vaan toivotaan yhteisöllisesti parempaa tulevaa vuotta ja välitetään ympäri vuoden, eikä vaan silloin, jos itse tarvitsee jotain.

  Leppoisaa vuodenvaihdetta!

 2. Viisaita ajattelet täällä, luin vähän matkaa takaisin päinkin ja olen monessa samaa mieltä. Etenkin tuo kiire-kortti on minusta teennäinen ja turha. Kaikki on valinnoista kiinni. On tärkeämpää muistaa jotakuta yksinäistä, kuin juosta kauppakeskuksissa. Sinne kun tuntuu monilla olevan aikaa. Itse kartan niitä paikkoja joulun ajan ja mahdollisimman paljon muutenkin.
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle…
  piipahdan toisetekin 🙂

 3. Viisaita sanoja, kiireen lisäksi ilmassa on saamattomuutta. Lupausten tilalle edes yksi teko.

  Hyvää alkanutta vuotta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s