Ämpärillinen tavoitteita ja haaveita

Meitä kehotetaan laatimaan erinäisiä listoja ja käymään läpi toisten tekemiä. Aiemmin jo tuskailin törmätessäni TO-DO-listoihin. Bucket List sijoittuu paremminkin laajempiin elämän aikana tavoiteltaviin tekemisiin. Sekin lista on pyörinyt myös useita vuosia verkkosivuilla. Tuon tuosta eteen läjähtää artikkeli, jossa on 100 kirjaa, jotka sinun tulee lukea tai paikkoja, joissa on käytävä. Leo Babautalta ilmestyi maaliskuussa Zen Habits sivuilla Anti-Bucket List, josta lainaus:

Life isn’t a big todo list, nor is it about optimizing all the things we do in life.

The most amazing things are right in front of us, right where we are. Right now. We don’t have to go anywhere or see some incredible sights or do daring activities to experience the wonder of life.

Ihmiselämässä on niin paljon muuttuvia tekijöitä, että on helpompi elää ilman kalenterin täyttämistä vuosikymmeniksi eteenpäin. Tärkeintä on sitoutua hyviin asioihin ja tehdä niitä haaveita todeksi, kun niiden aika on. 

  

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Ämpärillinen tavoitteita ja haaveita

  1. Onneksi itsellä on se mahdollisuus, että on voinut unohtaa allakan, kello, suorittamisen. Tämä elämä sopii minulle nyt, ei kiireitä, ei paljon pakkoja.

    Roskaämpäriin saisi moni muukin heittää turhia pakkojaan ennen kuin polttavat itsensä loppuun.

    Päivä kerrallaan, se on hyvä tapa itselleni.

    1. Tuo onkin hyvä huomio, että heittää tietoisesti jotain tavoitteitakin romukoppaan. Kipuilen välillä tekemättömien töiden kanssa. Jotain haastettahan pitää olla, että elämässä on mieltä. Fysiikka ei ole kuitenkaan enää siinä kunnossa kuin nuorempana, joten pitäis jostain osata kieltäytyä. Päivä kerrallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s