Tästä on puhuttu jo!

Vuoden 1989 tammikuussa kaksi alle kouluikäistä lasta äänitti juttujaan c-kasetille. Pienempi kertoi tarinaa ”Oli kerran itikka, jolla oli sitikka…”, johon isompi tuumasi, että ”tuo on puhuttu jo!” Viimeaikojen  somen uutisvirtaa seuratessa tulee jatkuvasti mieleen lasten nauhoitustilanne. Huutelemme toistuvasti mielipiteitämme meemeillä merkatuin kuvin ja toisinajattelevia vihaavin sanoin.  

Kun keskitymme moittimaan muita tai katkeroituneena vatvomme menneitä, kannattaa muistaa ”tästä on puhuttu jo!” Puhe- tai ajatusmylly pyörii aina vain samoissa ikävissä asioissa ja mikään ei muutu paremmaksi. Miitta Sorvali kertoi haastattelussaan miten hänen ystävänsä oli sanonut, että eiköhän tämä äitiasia ole jo käsitelty ja hän viimein tajusi päästää irti katkeruudestaan äitiään kohtaan. Näistä on luettu ja kerrottu, mutta eihän niitä omalla kohdalla huomaa. Minä en ainakaan. Hyvä, jos joku joskus muistuttaisi. 
  
Rukoileminen ei tarvitse uskoa mihinkään yliluonnolliseen. Hiljentyminen, pysähtyminen; pyrkimys siihen, että me ajatuksissa ja puheissa haluamme hyvää ei vain itsellemme vaan etenkin toisille. Meditoiminen on oman mielen ja kehon rauhoittamista, mutta rukous ottaa huomioon muut. Rakkautta myös niitä ” vihamiehiä”, toisinajattelijoita kohtaan.

[Yksi lähde tähän bloggaukseen: Olen kuunnellut Jari Sarasvuon tarinointia maanantaisin Yle puheelta. (Linkki Yle areenaan -Kannattaa käydä kuuntelemassa). Toissapäiväinen käsitteli uskoa ja siinä oli hienosti kerrottu miten rukous kantaa, myös ihmistä, joka ei ole uskovainen.]

Leppoisaa adventin aikaa 🌌

Pääsisköhän tästä sisälle, on jo vähän koleaa. Vähän ruokaa tarjolle kuitenkin?
Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tästä on puhuttu jo!

 1. Somelakko tekisi kaikille hyvää, itse välttelen tietoisesti aina välillä, huutelun käydessä niin älyttömäksi, ettei sitä vaan voi ymmärtää. Niin paljon vihaa.

  Mukavaa joulun odotusta!

  1. Joskus eksyn lukemaan kommentointeja. Ihmiset tekevät feikkiprofiileja arabiankielisille nimille ja käyttävät niitä vihanlietsontaan.
   Ikävimmiltä tuntuu, kun tuttavapiiristä löytyy hyvin vihaista väkeä. Pitää valmistautua kohtaamisiin.

   Näillä mennään. Kiitos Susupetal, hyvää joulunodotusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s