Syyspäivänä tasaus

Kesä on takana – ilma viilenee. Toisin kuin viime vuonna, menneenä suvena on saanut nauttia leppeistä kesäilloista ja pulikoida mielinmäärin yleensä kylmässä kotilammessa.

Kolautin viime keväänä Veispuukin eli naamakirjan oven kiinni ja lopetin koko tilin. Jälkikäteen ajatellen sen olis voinut tehdä paljon aiemminkin, mutta tokihan se toi paljon hyvääkin, etenkin yhteydenpitoa maailmalle hajaantuneisiin ystäviin.

Luin uusimmasta Niin&näin (2/2018) lehdestä brittiläisen kirjailija John Lanchesterin artikkelin ”Tuote olet sinä”(You are the product), joka valottaa miten vahva kaupallinen vire vaikuttaa sosiaalisen medioiden alustoilla. Niiden tehtävä on takoa rahaa suodattamalla algoritmeja sivustojen käyttäjien antamista tiedoista ja myymällä ne eteenpäin. Valetileihin ja poliittiseen agendaan niiden alustan käyttämistä vähätellään, ehkä hiukan myönnetään että niin on saattanut päästä käymään, mutta haamutilejä ei ole välttämättä kovin tehokkaasti estetty. Jos taas jaetussa kuvassa näkyy vähän imettävän tissiä niin kuva poistetaan välittömästi.

Käyttäjän näkemä uutisyöte muodostuu algoritmien mukaan. Mainosten kauttahan näiden somealustojen ja hakukoneiden tulo tulee. Minua muuten riepoo hiukan se, että mainostulot ovat siirtyneet kotoisilla markkinoilta näille jättiyhtiöille. Edelleen koulutetaan mikroyrityksiä Facebookin käyttöön markkinoinnissa. No työllistähän se toki kurssinpitäjiäkin. Aika näyttää kuinka pitkään Facebookin suosio jatkuu. Tällä hetkellä 2 miljardia käyttäjää. Venäjä ja Kiina hoitavat omien kansalaistensa algoritmit. – Minulla kesti 8 vuotta! Joskus mietin voisko kelloa kääntää, mutta eletty on niinkuin on. Edelleen muuten kuvat menevät instaan ja sekin on naamakirjan omistama joten someroikkuminen jatkuu siellä ja twitteriä kelatessa.

Hauska sattuma kun avasin tämän wp-blogin sovelluksen, niin se oli espanjankielinen. Johtunee espanjankielisen tekstinsyötön asetuksista tabletin näppäimistölle!

Väsäsin pienen altaan sadevesikourulta tulevan putken alle. Siitä oli hyvä viedä kastelukannulla vettä janoisille kasveille.

Mainokset

Yksi vastaus artikkeliiin “Syyspäivänä tasaus

  1. Todellakin, syksy rysähti kertaheitolla. Välikausitakki-kausi tuntuu jääneen välistä, tänä aamuna plus yksi ja pohjoistuulta, aika jäätävä kokemus.
    Vaan kesä oli mitä parhain ❤

    Hauska tuo allas tuossa videossa, solisi kauniisti.

    Itse käytän facebookia harvoin, yleensä pidän yhteyttä ystäviin ihan vanhanaikaisesti meileillä 😀 Kännykästä en lue mitään, kotikoneella katson facebookia, jos katson. Yksi hyvä juttu facessa on, nimittäin tapahtumamainokset. Löytyy ihan käytäviä juttuja.
    Vaan muuten, jos haluaa roikkua linjoilla, niin mielummin blogeissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.